top of page

Vraag tijdig je Startlicentie aan voor het rijden van clubwedstrijden in 2021

Licenties

Voor verschillende clubwedstrijden zal vanaf seizoen 2021 een startlicentie nodig zijn om deel te mogen nemen. Voorbeelden hiervan zijn de ZoMoCo en de woensdagavond competitie (Cees Boer klassement). Dit is o.a. een vereiste voor de verzekeringen bij deze evenementen. In samenspraak met RWV Spartaan, RWC Ahoy, Westland Wil Vooruit en HSK Trias is besloten dat deelname aan dit type wedstrijden alleen met een start- of nationale licentie mogelijk is. Daarbij is een transponder een vereiste om opgenomen te worden in de uitslag.


Aanvragen licentie

De renners die een licentie willen aanvragen, kunnen dit alleen doen via de website van de KNWU. Dit stappenplan (link) helpt bij de aanvraag van de licentie. Ieder Coureur lid is aangemeld bij de KNWU (basis lidmaatschap) en op basis hierbij heb je een account: ‘Mijn KNWU’.


Startlicentie

De nieuwe startlicentie zal voor verschillende groepen een goed alternatief zijn voor de nationale licentie. Met een startlicentie kun je deelnemen aan (inter)clubwedstrijden, clubkampioenschappen en regionale wedstrijden, zoals de zomeravondcompetitie bij verschillende verenigingen in de regio. Verder is het voordeel van de startlicentie dat je goed verzekerd bent voor persoonlijke ongevallen bij jouw individuele trainingen. Je bent ook aanvullend verzekerd voor rechtsbijstand.

Dat is prettig te weten als je op pad gaat voor de training. Daarom raden wij de leden die alleen deelnemen aan (inter)clubwedstrijden en regionale wedstrijden aan om de startlicentie aan te schaffen.

Ook voor renners die normaal altijd een licentie hadden voor (inter)nationale wedstrijden kan de startlicentie dit jaar een voordeel bieden. Indien de (inter)nationale wedstrijden niet plaats zullen vinden is een (relatief) dure nationale licentie nergens voor nodig. Een startlicentie zal dan voldoende zijn. De startlicentie kan altijd nog omgewisseld worden voor een nationale licentie. Voor deze omwisseling zullen alleen het verschil in kosten en de kosten voor de administratie (€7,50) betaald hoeven worden.


Dag-startlicentie:

Leden die alleen deelnemen aan trainingen en toertochten hebben geen licentie nodig. Voor deze leden is lidmaatschap bij de vereniging voldoende. Behoor jij tot deze categorie, maar wil je wel een keer deelnemen aan een (inter)clubwedstrijd of regionale wedstrijd? Dan kan de dag-startlicentie een uitkomst bieden. Daarvoor is geen volledige startlicentie nodig, maar je hebt wel voor één dag de voordelen ervan. Kosten dag-startlicentie: renners onder de 12 jaar €2,00, voor renners onder de 19 jaar €4,00 en voor renners van 19+ €6,- per dag.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page