top of page

Succes voor Edward Sol en Tom Lansbergen bij de World Police and Fire Games

In de periode van 22 juli tot en met 31 juli werden er in Nederland de World Police and Fire Games georganiseerd in Nederland.

Tien dagen lang ontmoeten Politie, Brandweer, Douane en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) uit de hele wereld elkaar om samen te strijden op vele verschillende disciplines.

Renner van onze club Edward Sol heeft tijdens deze spelen meegedaan aan de Cycling events.

Deze bestonden uit:

- 16 km tijdrijden

- 60 km Roadrace op het rondje Slufter

- Criterium op de wielerbaan van RWC Ahoy

- Sprintkoers

Door Corona werden deze spelen al 2 jaar achtereenvolgens uitgesteld. Na vele trainingsuren mocht Edward dit jaar dan echt in zijn eigen trainingsgebied strijden om de medailles. Het waren voor hem vruchtbare spelen.

In totaal behaalde Edward 4 medailles (2 gouden, zilveren en een bronzen medaille). De meest verrassende medaille vond hijzelf de gouden medaille van het tijdrijden. Hij reed de 16 km in een gemiddelde snelheid van 45 km per uur.

Tom Lansbergen haalde ook tijdens de sprintkoers een welverdiende bronzen plak.

Na de Spelen was het moraal nog hoog bij Edward. Op 04 augustus stond hij, als uittredende winnaar, aan de start van de wielerronde van Oostvoorne. Edward reed met twee sterke renners weg uit het peloton om niet meer teruggepakt te worden. Helaas werd het een derde plek waarbij hij nog wel de leidersprijs wist te winnen. Hij wist namelijk dat je daarmee met een mooie grote beker naar huis ging.

Comentarios


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page