top of page
derny klein.jpg

Derny training

 

Op maandag 17 april 2023 staat de eerste derny training gepland bij de Coureur.

We starten om 19:00. Er zal gereden worden met twee derny's. Om het allemaal veilig en overzichtelijk te houden zal er per derny max 15 man kunnen starten.

Bij de training hebben de leden van de Coureur de eerste start mogelijkheid , mits je op tijd aanwezig bent. Gast renners kunnen aansluiten als er plekken over zijn.

De opzet is het zelfde als voorgaande jaren, 3 sessies van 7 ronden (minuut of 20) .

Anders als voorgaande jaren is dat er een kleine start vergoeding aan een ieder gevraagd zal worden van €3 per avond.

Het al of niet doorgaan van de training bij mindere omstandigheden zal via de Coureur APP worden gedeeld. Sta je hier nog niet in geef je nummer dan door aan Arjan via secretaris@decoureur.nl of aan Matthijs via voorzitter@decoureur.nl .

Het trainen achter de derny heeft als doel om op ieder niveau te verbeteren op bochtentechniek, snelheid, conditie, en je positie achter je voorganger.

Op de avond is er keuze uit meerdere snelheden vanwege het gebruik van meerdere derny's, het is daarom aantrekkelijk voor ieder niveau wielrenner.

april t/m september

Start 19:00 uur

Inschrijfgeld

Leden: € 3,-

Niet-leden: € 3,-

Regels

  • Iedere deelnemer moet tenminste in het bezit zijn van een KNWU-startlicentie (Dit is eenvoudig aan te vragen via de club of de website van de KNWU en kost slecht €11,50 per jaar).

  • Nieuwe rijders melden dat zij voor het eerst meerijden zodat de spelregels extra kunnen worden toegelicht.

  • Bij aanmelden wordt er gekozen voor de A of B groep. A is hogere snelheid en rijd met blauwe nummers. De keuze van groep geldt voor de gehele avond, tussentijdse wisseling is niet toegestaan.

  • Per avond worden er 3 sessies van 6 ronden verreden, na iedere serie wordt even kort geëvalueerd.

  • De renner direct achter de derny staat deze plaats na een halve ronde af aan zijn opvolger in de rij, en sluit achterin de rij aan.

  • De snellere derny zal altijd aan de linkerzijde de langzamere derny inhalen. De gangmaker zal dit aangeven met een fluitsignaal.

  • Renners die gelost worden houden de rechterzijde van het parcours aan, en kijken goed uit voor achterop komende rijders. Weer aansluiten achter een andere derny is niet toegestaan.

  • Bij het uitvallen van een of beide derny's zal de sessie gestopt worden tot nader instructie van de gangmaker.

  • De gangmaker zal renners die zich niet aan de baanregels houden waarschuwen en desnoods van de baan sturen.

  • Deelname aan de training is geheel voor eigen risico.

 

bottom of page