top of page
foto 1 MtD cycling 12 maart 2023 4_edited.png

Van der Velden-MtD wint de eerste wedstrijd in ProMobility Ladies Cycling Circuit bij De Coureur

 

Op 11 maart is de eerste wedstrijd verreden van het ProMobility Ladies Cycling Circuit op het parkoers van RMCD de Coureur in Maassluis. De koers ging over een afstand van 75 km en vanaf het begin was het duidelijk dat iedereen er weer zin in had. De eerste wedstrijd helft werd tegen een hoge snelheid afgewerkt en er waren geen uitlooppogingen. In het tweede deel van de wedstrijd werden er enkele uitlooppogingen gedaan, waarvan die van de Poolse Oliwia Majewska (Jan van Arckel ) de meeste kans van slagen leek te hebben.  Bij het ingaan van de laatste ronde was het peloton echter compleet en VanderVelden-MtD formeerde een “sprinttrein” met Babette Rosman (die voor het eerst een wielerwedstrijd reed ) en Fleur Kuijpers voor sprintster Lisa Petersen. Tijdens het afgelopen trainingskamp had de ploeg nadrukkelijk getraind op het formeren van een “sprinttrein” en dat leverde in de eerste wedstrijd meteen resultaat op. Lisa Petersen pakte de winst voor Yvet Schoonewille ( NWVG-Uplus) en Sanne Prins (AWV de Zwaluwen)

 

 

 

​Het aanvragen van licenties seizoen 2023 en het gebruik van een transponder tijdens wedstrijden

In 2023 gaan we gebruik maken van de mogelijkheid om licenties te scannen bij de inschrijvingen voor wedstrijden en het gebruik van MyLaps bij het opmaken van de uitslag.

Dat betekent dat je ALTIJD een werkende transponder op je fiets moet hebben om in de uitslag van een wedstrijd te komen.

De Coureur stelt gratis transponders ter beschikking voor de eigen leden.

Als je hiervan gebruik wil maken laat het dan bijtijds weten (mail naar: secretaris@decoureur.nl) en wacht niet tot aan het moment dat je de eerste clubwedstrijd wilt rijden. Op=Op.

Ieder lid zal zelf zijn licentie moeten aanvragen via www.knwu.nl

Heb je vragen hierover neem dan even contact op Matthijs Loerts (voorzitter@decoureur.nl) of Arjan Korthout (secretaris@decoureur.nl).

Zonder licentie kan je niet deelnamen aan de ZoMoCo of nationale wedstrijden. Wel is deelname mogelijk aan de Voorjaarscompetitie en de woensdagavondcompetitie bij De Coureur.

 

Nieuwsberichten

Archief
bottom of page