top of page

Sportfysiotherapie

Leden van RCMD De Coureur kunnen met vragen of problemen terecht bij Fysico te Maassluis.

 

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De therapie richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe iemand geblesseerd raakt. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk is. Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen zoals ouderen en mensen met een chronische ziekte. Mensen die een marathon willen lopen of andere sport willen gaan beoefenen, maar niet weten hoe ze dit moeten aanpakken, kunnen ook bij de sportfysiotherapeut terecht. Hij voorziet sporters van een advies op maat.

De sportfysiotherapeut werkt vaak intensief samen met sportartsen, chirurgen, sportmasseurs en verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

Behandeling

De meeste klachten waarmee mensen naar een sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de blessure, maar kan ook de lichaamsdelen trainen die nog wel belastbaar zijn. Door de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut bouwt u uw training zodanig op, dat u binnen afzienbare tijd uw oude niveau weer hebt bereikt. Herhalingen van blessures worden voorkomen vanwege de sport specifieke en functionele trainingen. Wanneer nodig overlegt hij met uw triner.

Sportfysiotherapie wordt vergoed indien u aanvullend verzekerd bent. Dit kan u bij uw ziektekostenverzekering navragen.

Fysico Sport                                                                        
Fenacoliuslaan 8b
3143 AD Maassluis
tel.: 010 - 591 21 42

Contanctpersonen:

Rene Kooijmans
Gwenn Verhoeven

bottom of page